capture

OM BFGOODRICH

BFGoodrich? Däck av entusiaster, för entusiaster... Bilfantasterna är inte de enda som älskar sina bilar.

Alla som lever sitt liv med passion har ett behov av att ge sig ut på vägen och njuta av varje ögonblick. Våra däck är utformade och tillverkade av riktiga entusiaster som tillbringar sina helger med att åka runt på grusvägar, asfalt och rallybanor världen över. Vi arbetar ständigt med att förbättra våra däck eftersom vi vill, lika mycket som du, ha bra däck: som ger optimal kontroll, bra grepp och körglädje. Det genuina intresset för bilar har sedan länge inspirerat BFGoodrich.

Sagan om en pionjär

Ända sedan företaget bildades har BFGoorich utmärkt sig genom sin entreprenörsanda och genom sin vilja att tänja på gränserna för prestanda. Många viktiga framsteg i däckutvecklingen kom till stånd genom detta tankesätt. Det är den röda tråden som löper genom en historia fylld av legender, utmaningar och framgångar som satt sin prägel på däckutvecklingen.

HISTORIEN OM EN SANN PIONJÄR

Historien om BFGoodrich Tires börjar med Dr. Benjamin Franklin Goodrich, en självlärd entreprenör och visionär som 1870 startade ett företag som kom att bli ett av de största och kända företagen inom däckindustrin. Det är alla dessa utmaningar och framgångar som gjort det möjligt för BFGoodrich att underlätta vardagen för många bilister runt om i världen och se till att körningen alltid är säker och rolig. För att göra detta har BFGoodrich tusentals anställda som med fantasi och uppfinningsrikedom utvecklar nya och bättre produkter som används inom bilindustrin.

BFGoodrich tillverkar däck för människor som vill ha hög prestanda och som framför allt vill ha kul. Är du en inbiten bilentusiast, då är du en av oss! Våra däck är utformade och tillverkade av riktiga entusiaster som tillbringar sina helger med att åka runt på grusvägar eller asfaltrallyn världen över. Deras kompentens har bekräftats genom alla titlar som vunnits i rallytävlingar där BFGoodrich deltagit, från Sebring till de dammiga och branta vägarna i Baja. De är drivande och ser till att tekniköverföring görs från tävlingsbilar till serietillverkade bilar, så att BFGoodrich kan erbjuda sina kunder däck med samma prestanda, kvalitet och hållbarhet som de från tävlingsvärlden.

Alltsammans började 1870 tack vare en genialisk inspiration av Dr.Benjamin Franklin Goodrich som, med stöd av lokala investerare, startade Nordamerikas första gummifabrik, närmare bestämt i Akron i Ohio.
Prestandan är redan då en viktig del av varumärket och det är utifrån den idén som Charles Cross Goodrich, Benjamins son, etablerar USA:s första forskningscentrum. Direkta följder: År 1903 konkurrerar företaget ut alla andra tillverkare när den första bilen, en A-Ford, korsar den nordamerikanska kontinenen från öst till väst med däck från BFGoodrich.

Flyget låg inte långt efter på den tiden och BFGoodrich såg där också en möjlighet att förbättra människors rörlighet. Varumärket är också med år 1909, när hastighetsrekordet på 75 km/t görs i samband med den första internationella flygtävlingen, som äger rum i Reims, med ett flygplan från Curtiss Aeroplane Corporation. Relationen till flygindustrin fortsätter med nya utmaningar under 1920-talet. En tid för distansrekord och äventyrare. Spirit of Saint-Louis med Charles Lindbergh bakom spakarna blev det första planet år 1927 att korsa Atlanten och däcken kom från BFGoodrich.

Bil Bakgrund offroad Däck
Du använder en webbläsare som inte stöds
Du använder en webbläsare som inte stöds av den här webbplatsen. Detta innebär att vissa funktioner kanske inte fungerar som avsett. Detta kan orsaka avvikande beteenden när du surfar på webbplatsen. Använd eller uppgradera/installera en av följande webbläsare för att få tillgång till alla funktioner på webbplatsen.